ßßß Cookit - przepis na Boczek w brunatnym sosie

Boczek w brunatnym sosie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
boczek 0.5 kilogramów
sos brunatny 2.5 szklanek
jajko na twardo 4 sztuk
Wykonanie:
Boczek (w całości) włożyć do wrzącej wody, zagotować, trzymać na dużym ogniu 3 min, wyjąć, wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Włożyć do garnka, zalać sosem, zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień, dusię na małym ogniu 2 1/2 godz. Na 10-15 min przed zakończeniem duszenia dodaę jaja na twardo, kapustź lub szczypiorek. Podawaę boczek pokrajany w plasterki, polany kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4 osób - z ryżem, warzywami i czystą zupą
Uwagi:
4 obrane jaja na twardo lub 2 szklanki sparzonej, cienko poszatkowanej białej kapusty lub 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku; boczek chudy
Kuchnia Chińska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: pawlo1404
Data: 2008-12-12
Przeciętne danie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1657/Boczek-w-brunatnym-sosie