Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
boczek 0.5 kilogramów
sos brunatny 2.5 szklanek
jajko na twardo 4 sztukWykonanie:
Boczek (w całości) włożyć do wrzącej
wody, zagotować, trzymać na dużym ogniu 3 min, wyjąć, wypłukać pod bieżącą
wodą, osuszyć. Włożyć do garnka, zalać sosem, zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień, dusię na małym ogniu 2 1/2 godz. Na 10-15 min przed zakończeniem duszenia dodaę
jaja na twardo,
kapustź lub
szczypiorek. Podawaę
boczek pokrajany w plasterki, polany kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4 osób - z
ryżem, warzywami i czystą zupąUwagi:4 obrane
jaja na twardo lub 2 szklanki sparzonej, cienko poszatkowanej
białej kapusty lub 3-4 łyżki posiekanego
szczypiorku;
boczek chudyKuchnia ChińskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Przeciętne danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: