Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
boczek 0.5 kilogramów
sos brunatny 2.5 szklanek
jajko na twardo 4 sztuk
Wykonanie:
Boczek (w całości) włożyć do wrzącej
wody, zagotować, trzymać na dużym ogniu 3 min, wyjąć, wypłukać pod bieżącą
wodą, osuszyć. Włożyć do garnka, zalać sosem, zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień, dusię na małym ogniu 2 1/2 godz. Na 10-15 min przed zakończeniem duszenia dodaę
jaja na twardo,
kapustź lub
szczypiorek. Podawaę
boczek pokrajany w plasterki, polany kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4 osób - z
ryżem, warzywami i czystą zupą
Uwagi:
4 obrane
jaja na twardo lub 2 szklanki sparzonej, cienko poszatkowanej
białej kapusty lub 3-4 łyżki posiekanego
szczypiorku;
boczek chudyKuchnia Chińska
Potrawy z Jaj
Potrawy z
MięsaKomentarze:
Autor: pawlo1404
Data: 2008-12-12
Przeciętne danie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: