Wykonanie
Do miski wykładamy
mięso, wbijamy
jajko, doprawiamy i wyrabiamy.
Słoninę należy pokroić w drobniutką kosteczkę, dorzucić do
mięsa i wymieszać dokładnie. 3 plasterki
boczku przekrajmy na pół i zawijamy w niego
śliwki.Na
stole kładziemy dwa kawałki folii aluminiowej jeden na drugim (długość ok 60cm), na tym kawałek folii spożywczej. Układamy pozostałe plasterki
boczku ukośnie, lekko na zakładkę. Wykładamy farsz, rozsmarowujemy na centymetrowa warstwę.
Na środku układamy rządek
śliwek i zawijamy rulon pomagając sobie folią spożywczą. Zawijamy pasztet w folię spożywczą, następnie ścisło w podwójną folię aluminiową. Końcówki zawijamy ścisło jak
cukierek i wkładamy do piekarnika na 25 minut w 175 stopniach.