ßßß Cookit - przepis na pasztet z dzika

pasztet z dzika

nazwa

Wykonanie

Do miski wykładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy i wyrabiamy. Słoninę należy pokroić w drobniutką kosteczkę, dorzucić do mięsa i wymieszać dokładnie. 3 plasterki boczku przekrajmy na pół i zawijamy w niego śliwki.
Na stole kładziemy dwa kawałki folii aluminiowej jeden na drugim (długość ok 60cm), na tym kawałek folii spożywczej. Układamy pozostałe plasterki boczku ukośnie, lekko na zakładkę. Wykładamy farsz, rozsmarowujemy na centymetrowa warstwę.
Na środku układamy rządek śliwek i zawijamy rulon pomagając sobie folią spożywczą. Zawijamy pasztet w folię spożywczą, następnie ścisło w podwójną folię aluminiową. Końcówki zawijamy ścisło jak cukierek i wkładamy do piekarnika na 25 minut w 175 stopniach.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2011/12/pasztet-z-dzika.html