Składniki:500 g mięsa mielonego drobiowego300 g pieczarek2 cebule1 jaja2 łyżki otrąbkulka mozarelliszczypiorek2 łyżki olejusól, pieprz, majeranekPieczarki myjemy, suszymy i kroimy w grube plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w cienkie plastry.Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę. Jeśli będzie już szklista dodajemy pieczarki. Solimy i pieprzymy i smażymy do odparowania wody.Mięso mielone wymieszać z jajkiem i otrębami. Doprawić do smaku majerankiem i solą.W żaroodpornym naczyniu wykładamy połowę mięsa, na to połowę pieczarek, posypujemy szczypiorkiem i układamy połowę sera. Z drugiej połowy składników, która nam została układamy drugą warstwę zapiekanki w takiej samej kolejności - na końcu nie dajemy szczypiorku, bo się przypali i zeschnie. Jeśli macie tylko duże naczynie żaroodporne można zrobić jednowarstwową zapiekankę.Zapiekamy w 180 st 45 minut.