Składniki:2 pojedyncze piersi z kurczaka3 jajapół pęczka natki pietruszki2 łyżki zmielonych otrębów1 kulka mozarelli1/2 łyżeczki solipieprz, czosnek granulowany lub inne ulubione przyprawyPiersi myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Solimy i doprawiamy według własnego upodobania i odstawiamy kurczaka do "przegryzienia".Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Mozzarellę ścieramy na dużych oczkach tarki. Natkę myjemy i siekamy.Do mięsa dodajemy żółtka, otręby, natkę pietruszki, ser i ubitą pianę. Mieszamy wszystko delikatnie.Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze trochę otrębów. Niestety wszystko zależy od wielkości jaja i sera i nie jestem w stanie podać dokładnej ilości otrębów.Kotleciki nakładamy łyżką na patelnię, tworząc tak zwane "dyski". Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron, na złoty kolor.Przepis pochodzi stąd: KLIK