Składniki na 10 dużych ciastek:75 g suszonych moreli (ja dodałam też suszone mango i truskawki)50 g orzechów (w przepisie jest napisane, że można pominąć, ja dodałam kilka orzechów laskowych i wiórki kokosowe)100 g mąki pełnoziarnistej60 g płatków owsianych125 g masła niesolonego75 g brązowego cukru2 łyżki mioduMasło, cukier i miód roztopić w rondelku na niewielkim ogniu. Lekko przestudzić. Bakalie i orzechy pokroić lub zmiksować na drobno blenderem. W misce umieścić wszystkie składniki, dodać masę maślaną i dokładnie wymieszać.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formować łyżką ciastka mniej więcej o średnicy 5 cm. i grubości 1 cm. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st, około 15 minut. U mnie ciasteczka piekły się krócej, wszystko zależy od piekarnika. Polecam podglądać ciasteczka i wyjąć je, kiedy ładnie się zarumienią.*Przepis pochodzi z TEJ książki.