Wykonanie
skoro umiem już zrobić naleśniki to może by tak podnieść poprzeczkę???tortilli nigdy wcześniej nie
jadłam (w minionych latach raczej mało poszerzałam moje doznania smakowe....)chyba wyszłabyła...smaczna..coś innego na obiadnie trudna,w miarę szybkaprzepisrobiłam z 1/3 porcji170g
mąki kukurydzanej170g
mąki pszennej200 ml wrzątku50g
masła1 łyżeczka
soli1/4 łyżeczki
sodyMaki mieszamy z
solą,
sodą i pokrojonym
masłem-zalewamy wrzątkiem wyrabiając ciasto.Ugniecione zawijamy w folię i chłodzimy ok 30 minutpo upływie czasu formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego i cienko rozwałkowujemysmażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu ok 1 minutę z każdej stronyPlacki po wystygnięciu zrobią się twarde-wystarczy je lekko podgrzać i znów będą miękkieJa swoje zjadłam z czymś na miarę lecza-
cukinia,
marchew,
cebula,
kukurydza,
fasola uduszona w
sosie pomidorowym
Blada codziennośćŚwiat
między wierszamiczytany gdzieś ukradkiemPachnący,wabiącyniczym kwiatkiktóre zbieram i łapczywie wkładam do ustgłośno połykamMoże zakwitną we mnie?zakorzenią we mnie pięknopowiją bluszczem spokojubo przecież miałam być pięknym ogrodem...