Wykonanie
Dzis nastał ten dzieńdziś parpar postanowiła stworzyć bloga kulinarnegomoże jej pasja do gotowania powinna ujrzeć światła dziennego...Na dobry początek lekka zupka...bo na dworze nie zbyt wakacyjnie na ogrzanie serduszka i rozkoszowanie się smakiem letnich
pomidorków...
Przepis na 1 porcje3
pomidory1/2
poraząbek
czosnkufasola czerwonakukurydzabóbser żółtyprzyprawyNa rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony
por i
czosnekGdy ładnie się zrumieni wrzucamy pokrojone w kosteczkę(wcześniej sparzone i obrane ze skórki)
pomidory.Smażymy do momentu gdy
pomidory się rozpadnąDoprawiamy ulubionymi
przyprawami-ja dodałam mieszankę do grilla,
pieprz,
sól.Wsypujemy starty na tarce
serek żółty-ile kto lubiczekamy aż się rozpuści i lekko zagęści zupędorzucamy
fasolę,
kukurydzę i
bóbchwilę gotujemy...Gdyby zupa były zbyt rzadka można zagęścić-ja dodałam
otręby pszenne...Gotowe!!!!!