ßßß Cookit - przepis na Pierwsze kurki z czosnkiem niedźwiedzim firmy Royal Brand

Pierwsze kurki z czosnkiem niedźwiedzim firmy Royal Brand

nazwa

Wykonanie

2 piersi z kurczaka
2 łyżki puszystego serka z prażoną cebulka
1 opakowanie kurek
200 ml śmietany 18 %
łyżka masła do sosu
łyżka oleju do sosu
1 cebula
2 ząbki czosnku
pęczek świeżego koperku
pieprz do smaku
olej do smażenia mięsa
Mięso nacinamy w taki sposób żeby powstała kieszonka . Faszerujemy serkiem pomieszanym z suszonym czosnkiem niedźwiedzim . Spinamy kieszonki wykałaczką . Doprawiamy wędzoną solą morską . Sól nadaje mięsu fajny wędzony posmak .Smażymy na grillowej patelni .
Kurki oczyszczamy , w razie potrzeby myjemy . Większe kroimy , małe pozostawiamy w całości . Siekamy cebulkę i czosnek . Na patelni rozgrzewamy masło z olejem , dodajemy cebulę i kurki . Kiedy cebulka się przyrumieni dolewamy śmietanę i dodajemy czosnek /świeży i niedźwiedzi / Redukujemy śmietankę - sos musi zgęstnieć . Pod koniec dosypujemy posiekany koperek .
Podajemy z chrupiącą sałatą doprawioną oliwą i cytryną.
Źródło:http://lemoncurdsylvii.blogspot.com/2014/06/pierwsze-kurki-z-czosnkiem-niedzwiedzim.html