Wykonanie

Długo zabierałam się do wypróbowania tego przepisu i teraz żałuję , bo święta się skończyły a to byłby hit na moim
stole . Bardzo prosty do wykonania deser i pyszny smak -
mak i
czekolada. Jestem pewna że stanie się moim ulubionym deserem , szczególnie dlatego , że nie potrzeba dodawać
mąki i
cukru .
Czekolada jest wystarczająco słodka . Pierwszy raz użyłam do polewy kuwertury czekoladowej , jest bardzo dobra , ale następnym razem spróbuję z
gorzką czekoladą .Bardzo Wam polecam bo to pewniak i nie może się nie udać .

Potrzebne będą:1 duża puszka gotowej masy makowej ok 850 g100 g
migdałów w płatkach6
jajekopcjonalnie
owoce kandyzowane1/3 szklanki
śmietanki kremowej150 g
czekolady - użyłam
płatków do dekoracji ciastDo dekoracji można użyć roztopionej
czekolady ,
cukru pudru i
wiśni kandyzowanych .

Masę
makową przekładamy do miski , dodajemy po jednym
jajku i miksujemy na wolnych obrotach po ok 30s - każde
jajko . Następnie dodajemy
migdały , pokruszoną
czekoladę ,
śmietanę .W międzyczasie nagrzewamy piekarnik na 175 C . W tortownicy /24cm/ wykładamy dno papierem do pieczenia , boki smarujemy
masłem i posypujemy
mąka . Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczemy ok 50 min. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i pozostawiamy na ok 8 godzin do odparowania - nie przykrywamy .

Zapraszam na mój fanpage na FB