Wykonanie
W lodówce znalazłam
kalafior, w szafce
pomidorki i chlebek naan- dodałam jeszcze kilka składników i wyszła smaczna, choć nietypowa
sałatka. Zapraszam :)

Składniki:1 mały
kalafior,5 łyżek
oleju rzepakowego,1,5 łyżeczki mielonego rzymskiego
kminu,1,5 łyżeczki
curry,6 łyżek
ryżu np. dzikiego,
pomidorki koktajlowe ok 500 g,200 g
sera feta,
Kalafior podziel na małe kawałki i ugotuj al'dente.

Na patelni rozgrzej 2 łyżki
oleju wrzuć
curry i
kmin rzymski oraz
kalafior, smaż do uzyskania miękkości, następnie przełóż do miski.
Chlebki naan pokrój na małe kawałki i podsmaż (wlej resztę
oleju) na tej samej patelni, na której smażył się
kalafior.W międzyczasie ugotuj
ryż wg opisu na opakowaniu.
Pomidorki umyj i przekrój na pół lub na cztery części.Na talerze wykładaj wg upodobania trochę
ryżu,
kalafior,
pomidorki i podsmażony chlebek naan, ja na górę pokruszyłam
ser feta.

Można podać polane
sosem czosnkowym ;) Smacznego.