Wykonanie
19 Marzec 2015Witam, każdy z nas lubi gyrosa w rożnych formach, w
bułce, picie czy z frytkami. Ja zaserwowałam ostatnio z
ryżem. Jest delikatny i jak stwierdziła moja rodzina dietetyczny. Sami oceńcie.
RYŻOWY GYROS.Porcja dla 3 osób.SKŁADNIKI ;500 g gyrosa200 g zazyków200 g surówki obojętnie jakiej ja użyłam greckiejpół główki
sałaty lodowejpomidorser fetaPRZYGOTOWANIE ;
Sałatę kroimy w paski i płuczemy.
Ser feta,
pomidor kroimy w paski.
Smażymy
mięso z gyrosa, ja kupiłam oryginalne już przygotowane do smażenia ale również można przygotować samemu.
Na talerzu układamy ugotowany
ryż,
potem sałatę mięso,
ser feta, surówkę, zazyki i
pomidor.Danie gotowe.SMACZNEGO !!!