Wykonanie
Koryfena to nic innego jak
rybka o wyrazistym smaku, trochę mi przypomina
tuńczyka. Podałam ją z warzywami duszonymi w
sosie pomidorowym.Zapraszam :)
Składniki:300 g
ryżu,2 łyżki
oleju,
warzywna mieszanka meksykańska (750 g),łyżka
kminu rzymskiego,4
pomidory,400 g koryfeny,
mięta,Ugotuj
ryż wg wskazówek na opakowaniu.Na patelni rozgrzej
olej, wrzuć
mieszankę warzywną i smaż około 8 minut, aż zmiękną.
Pomidory sparz i obierz ze skórki, następnie pokrój w kostkę i dodaj z
kminem do warzyw.
Duś około 6 minut, dopraw do smaku
solą i
pieprzem.
Rybę osusz, dopraw
solą i
pieprzem do smaku,
skrop sokiem z cytryny i ułóż na warzywach.
Duś aż do miękkości
ryby.Wyłóż na talerze
ryż, na nim układaj warzywa z sosem i
rybą, możesz posypać danie
miętą.Smacznego :)