Wykonanie
"Od jeziora do księżycaOd wieczora aż do świtu– Wielka Noc."Tadeusz Chudy, "Wielkanoc"Życzę Wam radosnych Świąt, samych pyszności na
stole oraz odpoczynku od codzienności:)I zapraszam na paschę, którą przygotowuje się błyskawicznie:) Przepis wypatrzony u
Asiejki - dziękuję:) Jeżeli wolicie możecie zmielić
twaróg, ja tym razem rozgniotłam go widelcem. Dodaję do akcji "Wielkanocne smaki - edycja IV" (Mirabelka).

Składniki:1/2 kubka dużego
jogurtuBakalie (
rodzynki, skórka z
pomarańczy,
śliwki suszone, mieszanka skórek)2 łyżki
cukru500 g
białego seraRodzynki oraz
śliwki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 min.
Twaróg rozgniatamy i miksujemy z
jogurtem oraz
cukrem.Dodajemy
bakalie, mieszamy.Gotową masę przekładamy do miski wyłożonej bawełnianą ściereczka, zawijamy, przykładamy czymś ciężkim (słoik
ogórków jest niezastąpiony;) i odstawiamy do lodówki na całą noc.Wyjmujemy ze ściereczki.Smacznego!