Wykonanie
Przyznaję: jestem seroholiczką! Uwielbiam wszelkiej
maści sery, a najbardziej te, które mają intensywny zapach i ciekawy smak:) Czasem Teść przywozi mi z Francji
Camembert de Normandie,
ser o kremowym wnętrzu i bogatym aromacie - jego zapach jest tak silny, że unosi się w mieszkaniu jeszcze długo po zamknięciu lodówki:) Lubię również potrawy, w których wykorzystuje się
serowe bogactwo - takie właśnie są pakieciki: rozpływający się w ustach
oscypek przełamany nutką
suszonych pomidorów z dodatkiem
chilli i
kubki smakowe tańczą z radości rumbę! Przepis wypatrzony u Agaty .
Składniki:Opakowanie
ciasta francuskiego4
oscypkiSłoiczek
suszonych pomidorówRozbełtane
jajko2 łyżki
sezamu (dałam
słonecznik)Ciasto tniemy na kwadraty, na środku każdego kładziemy po plastrze
sera i
pomidora.Brzegi ciasta smarujemy
jajkiem i dokładnie sklejamy.Każdy pakiecik (może być to również pierożek czy trójkącik) smarujemy z wierzchu
jajkiem i posypujemy
słonecznikiem.Pieczemy w 200 st. C. do zarumienienia.Smacznego!