ßßß Cookit - przepis na Paszteciki z serem mozzarella i suszonymi pomidorami

Paszteciki z serem mozzarella i suszonymi pomidorami

nazwa

Wykonanie

Jestem wielką fanką suszonych pomidorów, którymi zajadałabym się na okrągło. Dlatego też, paszteciki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami z dodatkiem sera mozzarella szybko zyskały moje uznanie. Paszteciki są doskonałą przekąską na każdą okazję. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej znikają z talerzy.
1 opakowanie ciasta francuskiego
słoiczek suszonych pomidorów
30 dag sera mozzarella
1 roztrzepane jajko do posmarowania
Suszone pomidory osączamy i kroimy w kostkę. Ser mozzarella ucieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy. Ciasto francuskie dzielimy na 7-centymetrowe kwadraty i na każdym układamy farsz pomidorowo-serowy. Zawijamy przeciwległe rogi, kształtując paszteciki. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut, aż nabiorą złocistego koloru.
Źródło: "Wielka Księga Kucharska - Najlepsze tradycyjne przepisy"
Smacznego!
Tasty Blog na Facebook'u
Źródło:http://tastefullyblog.blogspot.com/2014/03/paszteciki-z-serem-mozzarella-i.html