Wykonanie
Jestem wielką fanką
suszonych pomidorów, którymi zajadałabym się na okrągło. Dlatego też, paszteciki z
ciasta francuskiego z
suszonymi pomidorami z dodatkiem
sera mozzarella szybko zyskały moje uznanie. Paszteciki są doskonałą przekąską na każdą okazję. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej znikają z talerzy.1 opakowanie
ciasta francuskiegosłoiczek
suszonych pomidorów30 dag
sera mozzarella1 roztrzepane
jajko do posmarowania
Suszone pomidory osączamy i kroimy w kostkę.
Ser mozzarella ucieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy.
Ciasto francuskie dzielimy na 7-centymetrowe kwadraty i na każdym układamy farsz
pomidorowo-
serowy. Zawijamy przeciwległe rogi, kształtując paszteciki. Smarujemy je roztrzepanym
jajkiem. Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut, aż nabiorą złocistego koloru.Źródło: "Wielka Księga Kucharska - Najlepsze tradycyjne przepisy"Smacznego!Tasty Blog na Facebook'u