Wykonanie
Ostatnio w mojej kuchni coraz częściej goszczą sałatki. Z sosami majonezowymi, ale w wersji light. Bo chyba właśnie dlatego tych sałatek nie
jadłam - od dziecka kojarzyły mi się z tłustym
majonezem. Ale odkąd podstawowym produktem w mojej lodówce jest
jogurt naturalny, to różne sosy są lżejsze, mniej kaloryczne, a co za tym idzie sałatki są zdrowsze.1 puszka
czerwonej fasoli1
pomidor1/2 długiego
ogórka1 biała
rzodkiew1
cebula1 łyżeczka
majonezu1 łyżeczka
musztardy2 łyżki
jogurtu greckiegoFasolę odsączam, warzywa siekam dość drobno, białą
rzodkiew ścieram na tarce o grubych oczkach. Do tego sos - jest z
musztardą, więc nie dodaję już innych przypraw.
Składniki na lekką kolację dla czterech osób, lub dla dwóch bardzo głodnych :-)