Wykonanie
Szybkie, smaczne danie :)Skladniki:

25 dag
tunczyka w oleju2 duze
cebule4 zábki
czosnku100 ml
jogurtu naturalnegopuszka
pomidorówsuszona
bazyliasólpieprz40 dag
makaronu spaghettistarty
zólty ser np.
parmezanPrzygotowanie:
Makaron ugotowac zgodnie z instrukcja na opakowaniu, odcedzic, wrzucic z powrotem do garnka.Aby nasz
makaron sie nie skleil, dodaj 1 lyzke
masla i wymieszaj, dzieki temu
makaron sie nie sklei a
maslo nada mu ciekawego smaku :)Cebulé i
czosnek obrac, posiekac.
Tunczyka odsáczyc z
oleju, zachowac 2 lyzki
oleju.Na patelni rozgrzac zachowany
olej z
tunczyka, dodac
cebule i
czosnek. Chwilé podsmazyc.Dodac
tunczyka, po chwili dodac
pomidory z puszki, pokrojone na
male kawalki. Dusic chwile.Dodac
jogurt naturalny, przyprawic do smaku bazyliá, solá i
pieprzem (najlepiej swiezo zmielonym).Doprowadzic do wrzenia.Gotowy sos wymieszac z
makaronem, posypac
parmezanem i gotoweSmacznego :)
