Wykonanie
Przepis ten widziałam wielokrotnie na różnych blogach. Tylko nie wiem dlaczego, tak długo czekałam , żeby je zrobić. Wyszły świetne, pasowały idealnie do "kotletów teściowej" o których opowiem w kolejnym
poście. Smacznego:)

SKŁADNIKI:
ziemniaki 6 - 8 szt
czosnek 2 ząbki
masłosol i
pieprzzioła suszone u mnie:
bazyliaoreganopietruszkapapryka mielona słodkaPRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki dokładnie umyć i suszyć.Ja musiałam swoje obrać, nie były "najładniejsze". Następnie ułożyć na łyżce , jeżeli są większe to na drewnianej łyżce i kroić w plasterki. Łyżka ochroni przed przecięciem
ziemniaka do końca.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Posmarować nim
ziemniaki. jeżeli ktoś lubi większą ilość
czosnku, można włożyć plasterki
czosnku pomiędzy plastry
ziemniaka. Ułożyć
ziemniaki w żaroodpornym naczyniu posypać
solą i
pieprzem oraz
przyprawami. Oczywiście
przyprawy można dowolnie zmieniać.
Ziemniaki polać odrobina
masła- ja użyłam
masła w płynie. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec ok 30 minut lub do miękkości
ziemniaków.Smacznego:)