Ciasto francuskie to multum możliwości. Tym razem wykorzystałam je do przygotowania poduszeczek nadziewanych pieczarkami, ale to dodatek świeżej natki i szczypioru uczynił je takimi smacznymi.Z jednego płata ciasta wyszło mi 5 sztuk (jedynie niestety). Następnym razem zrobię podwójną ilość.Składniki:opakowanie ciasta francuskiego30 dag pieczarekpół pęczka natki pietruszkipół pęczka grubego szczypioru (można dodać również młodedymki)żółtkołyżka masłasól i pieprzPrzygotowanie:Pieczarki pokroić dość drobno i udusić na rozgrzanym maśle. Doprawić, dodać natkę i szczypior i poczekać, aż cały płyn spodpieczarek wyparuje.Wystudzić.Ciasto francuskie podzielić na 10 prostokątów. Na 5 ułożyć farsz a ich brzegi posmarować rozmąconym żółtkiem. Przykryć je pozostałymi prostokątami i dokładnie zlepić brzegi. Wierzch każdej poduszeczki ponacinać w wielu miejscach ostrym nożem. Wierzch posmarować jajem. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.PYSZNEGO!