Wykonanie

Jesteście w nastroju na coś słodkiego? Wszystkimi siłami powstrzymujecie się od upieczenia pięknego, kalorycznego brownie? Chcecie
słodyczy, ale też przemyconej w niej porcji zdrowia? A może macie ochotę na niedzielne śniadanie? Oto jest.Pyszne, przesłodkie (ale naturalnie!), cieszące oko i brzuch maleństwo -
owoce ukryte pod pierzynką z
płatków owsianych,
orzechów i
kokosa...mm... czy mogłoby być lepiej?Zbliża się wiosna, a wraz z nią w sklepach pojawia się coraz więcej zieloności i kolorów- to jeszcze niestety nie ten sam smak
owoców co latem, ale dla mnie to już wystarczający przedsmak. Nie mogąc doczekać się sezonu, nakupiłam ostatnio (znów) trochę za dużo
owoców i zachodziłam w głowę, jak najlepiej je "potraktować". Część pochłonęłam już z
płatkami crunchy - smakowały wyśmienicie! Ale zapragnęłam też wersji na gorąco i... mniam!Na dobry początek wiosny- dla wszystkich spragnionych słońca i ciepła!





Składniki (na 2 małe porcje):po 4 łyżki
borówek amerykańskich i po 1 łyżce
malin na osobę3 łyżki
płatków owsianych3 łyżki
orzechów włoskich, posiekanych3 łyżki
płatków migdałowych3 łyżki
wiórków kokosowych1/4 łyżeczki
soli3 łyżki
masła klarowanego (albo 2
oliwy z oliwek)1-1,5 łyżki
miodu (lub
syropu z agawy)kilka
malin do ozdobyPrzygotowanie:Do małych naczyń żaroodpornych wsyp
owoce. W miseczce wymieszaj
płatki owsiane,
migdały,
orzechy,
wiórki kokosowe i
sól, dodaj
masło i
miód, wymieszaj tak, by powstała kruszonka. Pokryj
owoce kruszonką. Piecz w nagrzanym do 170 stopni Celsjusza piekarniku około 20-25 minut, aż kruszonka będzie ładnie zrumieniona. Podawaj ciepłe, przystrojone
malinami.Smacznego!PaulinaMOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ:Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy!