Wykonanie
Coś dla wielbicieli
płatków owsianych.Ja do nich należę na pewno:)Podwieczorek, śniadanie czy przekąska w pracy?Wybór należy do Was ;-)
250 g
płatków owsianych ( użyłam błyskawicznych)250 g
masła200 g
cukru2 łyżki
miodu60 g
wiórków kokosowych50 g
płatków migdałowych (pokruszonych)50 g
rodzynek lub innych
bakalii ( mogą być np.
morele drobno pokrojone)1/2 łyżeczki
cynamonuSmarujemy
masłem formę 20x30 cm.Piekarnik nastawiamy na 160 stopni.Roztapiamy
masło w rondelku i dodajemy
cukier, mieszamy do rozpuszczenia
cukru.W osobnej misce łączymy pozostałe składniki i mieszamy z masą
maślaną aż powstanie lepka masa.Tę masę wykładamy do formy, wyrównujemy powierzchnię lekko dociskając do formy.Pieczemy ok. 40 minut do uzyskania złotego koloru.Po upieczeniu pozostawiamy całość w foremce, studzimy i chłodzimy krótko (pół godziny) w lodówce,
potem kroimy na kwadraty.
źródło przepisu (zmodyfikowane)