ßßß
250 g płatków owsianych ( użyłam błyskawicznych)250 g masła200 g cukru2 łyżki miodu60 g wiórków kokosowych50 g płatków migdałowych (pokruszonych)50 g rodzynek lub innych bakalii ( mogą być np. morele drobno pokrojone)1/2 łyżeczki cynamonuSmarujemy masłem formę 20x30 cm.Piekarnik nastawiamy na 160 stopni.Roztapiamy masło w rondelku i dodajemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia cukru.W osobnej misce łączymy pozostałe składniki i mieszamy z masą maślaną aż powstanie lepka masa.Tę masę wykładamy do formy, wyrównujemy powierzchnię lekko dociskając do formy.Pieczemy ok. 40 minut do uzyskania złotego koloru.Po upieczeniu pozostawiamy całość w foremce, studzimy i chłodzimy krótko (pół godziny) w lodówce, potem kroimy na kwadraty.