Wykonanie

Naprawdę nie ma nic lepszego od rozpoczęcia dnia full
body workout i zakończenia go jogą. Dzisiejsza
cytrynowo-miodowa
woda dała mi naprawdę dużego
kopa energii i dzięki za nią! Od razu jakoś tak pozytywniej patrzę na wszystko. Po takim treningu aż żal jeść zwykłe kanapki lub coś słodkiego, więc na śniadanie zrobiłam tę zdrową Pastę z
awokado i
twarogu. Przyrządziłam podwójną porcję, myśląc o domownikach, jednak nie doceniłam swojego apetytu i pyszności owej pasty. Pochłonęłam już prawie połowę..! Tak,
awokado ma bardzo dużą zawartość tłuszczu, jednak jest to dobry dla nas tłuszcz! Zobaczcie!A czy wiecie, jak bardzo
awokado jest zdrowe? Wielu ekspertów nazywa je pożywieniem doskonałym:kwas oleinowy obniża poziom cholesteroludzięki zawartości potasu reguluje ciśnienie
krwiprzeciwdziała nowotworom piersi i prostatywpływa korzystnie na układ nerwowy- uspokajajedzony z
owocami lub warzywami wspomaga wchłanianie ich dobroczynnych składnikówzawiera kwas foliowy, który zapobiega wadom rozwojowym
płodu jak do tej
pory nie ma
awokado genetycznie modyfikowanych!przeciwdziała rozwojowi choroby Alzheimer'a , a nawet pomaga jej cofać się we wczesnym stadiumpolepsza wzrokposiada właściwości przeciwzapalnema działanie przeciwstarzeniowepomaga trawieniu, zmniejsza stany zapalne w żołądkuJak wybrać doskonałe awokado? Powinno delikatnie uginać się pod naciskiem palców, wtedy jest dojrzałe.Ja lubię też zastępować
masło do smarowania kanapek miąższem
awokado- bez żadnych dodatków.Wiecie, że inna nazwa
awokado to smaczliwka?A dlaczego warto jeść twaróg?jest niskokaloryczny i lekkostrawnyjest bogatym źródłem pełnowartościowego
białka : kształtuje mięśnie, regeneruje mózg, kształtują się hormony i enzymyjest bogatym źródłem wapnia
Limonka, oprócz wszystkich swoich cudownych właściwości, pomaga nam w procesie trawienia
twarogu.



Składniki:1
awokado10 dag
twarogu1/2 pęczka
koperkusok z 1/2
limonkigarść
kiełków, np.
rzodkiewkisiemię lniane (opcjonalnie)
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę i wydrąż tak, by nie uszkodzić skórki. Zmiksuj miąższ z
twarogiem. Umyj i posiekaj
koperek, dodaj do pasty, wymieszaj (jeśli tylko masz ochotę, dodaj go więcej- to samo zdrowie!) Wlej
sok z limonki, wymieszaj. Dopraw pastę
solą i świeżo zmielonym
czarnym pieprzem. Nakładaj do połówek skórek
awokado i posyp
kiełkami.Smacznego!Paulina