ßßß
Jako, że zbliża się lato, czyli sezon lekkich dań z wykorzystaniem w dużej mierze sałaty, Puncor stworzył sos do sałatek na bazie oliwy.Składniki:kilka liści bazyliilistki pietruszkikilka listków kolendry2 ząbki czosnkuodrobina soli5 - 6 ziarenek pieprzu czarnego lub kolorowegoodrobina cebulki (lub szczypiorku)oliwa z oliwek lub olejPrzygotowanie:1. Kolendrę i bazylię drobniutko siekamy.2. Tak samo robimy z czosnkiem i cebulką.3. W buteleczkę wrzucamy: całe liście pietruszki, czosnek, cebulkę, kolendrę, bazylię, odrobinę soli, ziarenka pieprzu i zalewamy do pełna oliwą lub olejem a następnie mieszamy.4. Odstawiamy na co najmniej 24 h w zimne miejsce.Używamy jako sosu do sałatek lub doprawki do tostów.PDF