PDFSalsa – potrawa kuchni meksykańskiej. Rodzaj zimnego, często pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno pociętych warzyw lub owoców z przyprawami. Tyle teorii. Jak zrobić idealną salsę? Wystarczy odrobina pomysłu.Potrzebujemy:1 czerwona papryka1 duża cebula1 puszka pomidorów w kostce1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasoli1 słoik sosu meksykańskiegosólpieprzostra paprykaPrzygotowanie:1. W dużym garnku musimy zagotować sos ze słoika, pomidory, kukurydzę i fasolę. Gotujemy ok. 5 minut.2. Cebulkę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na ok. 2 łyżkach oleju aż ładnie się zrumienią.3. Dodajemy cebulę i paprykę do sosu. Gotujemy kolejne 20 minut.4. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką do smaku. Musi być bardzo pikantne.5. Studzimy i mamy dużo pysznego sosu, który nadaje się idealnie do taco, burito czy kanapek meksykańskich.SMACZNEGO!!!PDF