PDF Salsa – potrawa kuchni meksykańskiej. Rodzaj zimnego, często pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno pociętych warzyw lub owoców z przyprawami. Tyle teorii. Jak zrobić idealną salsę? Wystarczy odrobina pomysłu. Potrzebujemy: 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1 puszka pomidorów w kostce 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik sosu meksykańskiego sól pieprz ostra papryka Przygotowanie: 1. W dużym garnku musimy zagotować sos ze słoika, pomidory, kukurydzę i fasolę. Gotujemy ok. 5 minut. 2. Cebulkę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na ok. 2 łyżkach oleju aż ładnie się zrumienią. 3. Dodajemy cebulę i paprykę do sosu. Gotujemy kolejne 20 minut. 4. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką do smaku. Musi być bardzo pikantne. 5. Studzimy i mamy dużo pysznego sosu, który nadaje się idealnie do taco, burito czy kanapek meksykańskich. SMACZNEGO!!! PDF