ßßß Cookit - przepis na Salsa meksykańska

Salsa meksykańska

nazwa

Wykonanie

PDF
Salsa – potrawa kuchni meksykańskiej. Rodzaj zimnego, często pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno pociętych warzyw lub owoców z przyprawami. Tyle teorii. Jak zrobić idealną salsę? Wystarczy odrobina pomysłu.
Potrzebujemy:
1 czerwona papryka
1 duża cebula
1 puszka pomidorów w kostce
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 słoik sosu meksykańskiego
sól
pieprz
ostra papryka
Przygotowanie:
1. W dużym garnku musimy zagotować sos ze słoika, pomidory, kukurydzę i fasolę. Gotujemy ok. 5 minut.
2. Cebulkę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na ok. 2 łyżkach oleju aż ładnie się zrumienią.
3. Dodajemy cebulę i paprykę do sosu. Gotujemy kolejne 20 minut.
4. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką do smaku. Musi być bardzo pikantne.
5. Studzimy i mamy dużo pysznego sosu, który nadaje się idealnie do taco, burito czy kanapek meksykańskich.
SMACZNEGO!!!
PDF
Źródło:http://alternativekitchen.blogspot.com/2013/06/salsa-meksykanska.html