ßßß Cookit - przepis na Makaron pene a'la Spaghetti Boloniese

Makaron pene a'la Spaghetti Boloniese

nazwa

Wykonanie

PDF
Makaron pene równie dobrze nadaje się do podania jako spaghetti.
Składniki:
400 gr makaronu (jakikolwiek)
250 gr. mięsa mielonego,
sos pomidorowy lub pomidory bez skórki
pół dużej cebuli
sól,
pieprz,
majeranek,
zioła do pizzy,
papryka czerwona,
czosnek,
fix do spaghetti,
olej
Przygotowanie:
1. Wstawiamy wodę na makaron z olejem i przyprawą do pizzy.
2. Na patelni podsmażamy pół cebulki, i dodajemy do niej mięso.
3. Kiedy mięso ładnie się przysmaży dodajemy sos pomidorowy lub pomidory oraz przyprawy.
4. W tym czasie powinna zagotować się woda więc wrzucamy makaron i gotujemy wg. przepisu.
5. Sos doprawiamy pikantnie - ziołowo (nie polecam fixa z Tesco sprawia, że sos jest kwaśny) według uznania.
6. Możemy podać z odrobiną startego żółtego sera.
Smacznego!
PDF
Źródło:http://alternativekitchen.blogspot.com/2012/12/makaron-ala-spaghetti-boloniese.html