Wykonanie
PDF
Makaron pene równie dobrze nadaje się do podania jako spaghetti.Składniki:400 gr
makaronu (jakikolwiek)250 gr.
mięsa mielonego,
sos pomidorowy lub
pomidory bez skórkipół dużej
cebulisól,
pieprz,
majeranek,
zioła do pizzy,
papryka czerwona,
czosnek,
fix do spaghetti,
olejPrzygotowanie:1. Wstawiamy
wodę na
makaron z
olejem i
przyprawą do pizzy.2. Na patelni podsmażamy pół
cebulki, i dodajemy do niej
mięso.3. Kiedy
mięso ładnie się przysmaży dodajemy
sos pomidorowy lub
pomidory oraz
przyprawy.4. W tym czasie powinna zagotować się
woda więc wrzucamy
makaron i gotujemy wg. przepisu.5. Sos doprawiamy pikantnie -
ziołowo (nie polecam
fixa z Tesco sprawia, że
sos jest kwaśny) według uznania.6. Możemy podać z odrobiną startego
żółtego sera.Smacznego!
PDF