ßßß
Cookit - przepis na Indyk ze szpinakiem i fetą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Indyk ze szpinakiem i fetą
Składniki
Indyk
Szpinak mrożony
Feta
Czosnek
Śmietana
Masło
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Bułka tarta
Jajko
Wykonanie
Przez wiele lat w mojej kuchni
mięso
właściwie nie występowało, jeśli już to
udka z kurczaka
ale z czasem zaczęłam się przekonywać i
drób
zagościł już na dobre. Tym razem pomysł z
indykiem
, do tego
szpinak
i
feta
- pyszności :) W sam raz na niedzielny obiad :)
1 duża pierś z
indyka
450 g
mrożonego szpinaku
opakowanie
sera feta
3 ząbki
czosnku
2 łyżki
śmietany
2 łyżki
masła
sól
,
pieprz
,
słodka papryka
,
bułka tarta
,
czosnek
suszony
jajko
Filet z indyka
pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem do
mięsa
.Natrzeć
solą
,
pieprzem
i
papryka
.
Szpinak
podsmażyć na dwóch łyżkach
masła
, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku
oraz
śmietanę
. Doprawić
solą
,
pieprzem
i dodać pokruszony
ser feta
.Na plastry
mięsa
nakładać farsz
szpinakowy
. Zwijać ciasno w rulon i za pomocą wykałaczek połączyć żeby się nie rozwalały.Gotowe roladki namoczyć w
jajku
i obtoczyć w
bułce tartej
wymieszanej z
czosnkiem
.
Podsmażyć chwilę na rozgrzanym
oleju
a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni.
Źródło:
http://smerfetkagotuje.blogspot.com/2014/03/indyk-ze-szpinakiem-i-feta.html
Przepisy powiązane
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Składniki powiązane (0)