Wykonanie
No więc zacznę od prywaty :) Dziś mija pół roku od kiedy zaczęłam prowadzenie tego bloga :)Ostatnio wprowadziłam kilka nowości- pojawiły się propozycje przepisów pod wpisami i istnieje na facebooku także, jeśli komuś się podoba mój blog to zapraszam do polubienia profilu na facebooku .Dziś wpis nr 115 chyba dobry wynik jak na pół roku :)Połączenie
jabłka i
cynamonu to jeden ze smaków najbardziej kojarzący się z jesienią a krucha szarlotka wiadomo :) smaki dzieciństwa :)Szarlotka
![](/Data/Images/smerfetkagotuje.blogspot.com\2013_slash_10_slash_szarlotka-na-po-roku-blogowania/l/-1845206845.JPG)
4 szklanki
mąki1 kostka
masła4 łyżki
śmietany1 szklanka
cukru3 łyżeczki
proszku do pieczenia2
żółtka1
jajkocukier wanilinowy2 kg
jabłekcynamonMasło posiekać z
mąką,
proszkiem do pieczenia i
cukrem, dodać
śmietanę,
jajka.Całość zagnieść, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę.
Jabłka obrać i zatrzeć na tartce o dużych oczkach i posypać 2 łyżeczkami
cynamonu.
![](/Data/Images/smerfetkagotuje.blogspot.com\2013_slash_10_slash_szarlotka-na-po-roku-blogowania/l/-1582759411.JPG)
Przygotować kruszonkęKruszonka150 g
masła1 i 1/4 szklanka
mąki1 szklanka
cukruMasło rozpuścić na wolnym ogniu. Do miski wsypać
mąkę i
cukier. Wlać roztopione i gorące
masło, połączyć i zagnieść. Gdyby kruszonka była zbyt mokra dodać jeszcze trochę
mąki.
![](/Data/Images/smerfetkagotuje.blogspot.com\2013_slash_10_slash_szarlotka-na-po-roku-blogowania/l/1035105386.JPG)
Ciasto rozwałkować, wyłożyć do formy, posypać
mąką ziemniaczaną lub
tartą bułką, wyłożyć
jabłka i posypać kruszonką.Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni.