Wspominałam już, że w tym roku po 10 latach nie jedzenia mam bzika na rabarbar :Pno i tak po zrobieniu ciasta (przepis będzie w kolejnym wpisie obiecuję- tylko ogarnę się z ostatnim egzaminem w środę) zostało mi jeszcze trochę rabarbaru więc szukałam pomysłu i tak powstały na niedzielne śniadanko100 g rabarbaruszklanka mąki150 g serka homogenizowanego2 jajkałyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka cukrułyżeczka cukru pudruoliwa do smażeniaBiałka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem następnie dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz serek. I dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę. Ubitą pianę połączyć delikatnie z resztą ciasta i wmieszać drewnianą łyżką,Rabarbar obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do gotowego ciasta.Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć placki z dwóch stron na złoty kolor.Można podawać z różnymi dodatkami mi posmakowały z cukrem pudrem :)