ßßß
2 szklanki mąkipół szklanki cukru2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru wanilinowego200 g jogurtu malinowegołyżka olejuMąkę przesiać przez sitko, dodać cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać pozostałe "mokre" składniki i i energicznie wymieszać łyżką żeby połączyły się w gładką, niezbyt gęsta masę (jeśli będzie zbyt gęsta można dodać trochę mleka).Nadzienie:budyń waniliowy200 g truskawek1 banan2 łyżki cukru pudruUgotować budyń według wskazówek na opakowaniu. Truskawki i banana pokroić w kawałki i wrzucić do ugotowanego budyniu, dodać cukier puder. Całość zmiksować blenderem na gładką masę.
Foremki do muffinek (ja używam silikonowych bo o wiele łatwiej wyjąć gotowe babeczki) wypełnić łyżką ciasta na to położyć łyżkę nadzienia i przykryć warstwą ciasta. Babeczka przed upieczeniem powinna wypełniać 2/3 foremki.
Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.