Wykonanie
TARTA Z
PIECZARKAMICiasto:200 g
mąki pszennej100 g
margarynyżółtko2 łyżki
śmietanysólNadzienie:pół puszki
kukurydzycebulapół
papryki5 średnich
pieczareksól,
pieprzMasa jajeczna:250 g startego na dużych oczkach
sera żółtego (najlepiej gouda)2
jajka3 łyżki
śmietanysól,
pieprz1. wszystkie składniki na ciasto zagnieść, przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, podpiec 15 min w piekarniku w temperaturze 180 stopni C.2. c
ebulę i
pieczarki pokroić w plastry,
paprykę w paski, dodać
kukurydzę,
sól i
pieprz i przesmażyć.3. w oddzielnej misce wymieszać
jajka,
śmietanę i
ser żółty, dodać
sól i
pieprz.4. na podpieczone ciasto wyłożyć
cebulę,
pieczarki,
paprykę i
kukurydzę, zalać masą jajeczną. Piec w 180 stopniach C. 20-30 minut.