Na pobudzenie, bo w sumie to sama kawa, trochę mąki no i czosnek na ukrwienie :) Zapytacie co robi czosnek w kawie? Współgra :) Spróbujcie. Wiadomo, że im chłodniej tym lepiej, ale forma utrzymuje się w pokojowej temperaturze. Prawie się nie piecze bo pieczemy tylko spód.Składniki:- kawa rozpuszczalna- 2 szklanki mąki- margaryna- cukier- łyżeczka proszku do pieczenia- łyżka czosnku suszonego- 2 szklanki wody- prażone ziarenka kawy w czekoladzie- 4 łyżki mąki ziemniaczanej- mleko roślinneWykonanie:Z margaryny, mąki, kilku łyżeczek cukru i kawy, dodając proszku do pieczenia ugniatamy spód. Dodajemy łyżkę czosnku do smaku. Wkładamy w tortownicy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. 10 minut powinno wystarczyć.W garnku gotujemy wodę i dodajemy 4 łyżki kawy. Dodajemy taką ilość mleka i cukru jaka nam się podoba. Do połowy szklanki zimnej wody sypiemy mąkę ziemniaczaną i tak przygotowany płyn wlewamy do kawy energicznie mieszając. Kiedy zgęstnieje wsypujemy ziarna kawy i mieszamy. Czekolada się nam rozpuści ale chodziło nam o kawę :) Wlewamy masę na ostudzony spód i schładzamy.