Obiadek na dziś zaliczony. Wszystkim smakowało, choć mój M. i tak twierdzi, żenajbardziej mu smakują udka posypane przyprawą złocistą do kurczaka. :)Nie mniej jednak aromat i smak kurczaka jest cudowny. :)Mięsko jest kruche, mięciutkie i smaczne. Najlepiej smakuje z ryżem.Przepis:* 3-4 udka z kurczaka* oliwa* zioła prowansalskie* kolendra* bazylia* oregano* papryka słodka* przyprawa do kurczaka* przyprawa gyros* 2 główki czosnku (ilość zależna od tego, ile kto lubi)Udka umyć dokładnie pod strumieniem letniej wody i podzielić na 2 części: udziec i podudzie. Włożyć do głębokiej miski i doprawić ww. przyprawami (przyprawa gyros, do kurczaka i papryka w niewielkiej ilości, są tylko dla nadania koloru). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do kurczaka, Polewamy delikatnie oliwą by przyprawy dotarły do mięsa, mieszamy dokładnie i przykrywamy folią aluminiową. Odstawiamy do lodówki na min. 1 h (najlepiej na całą noc). Pieczemy w rękawie do pieczenia ok 1h w temperaturze 170-180 stopni. Podajemy z ryżem i mizerią. Smacznego :)