Wykonanie
Greckie smaki, greckie życieBlog dla wszystkich miłośników Grecji. Greckie przepisy kulinarne, fotorelacje z greckich podróży, grecka muzyka oraz grecki styl życia.Wszystko to co najlepsze prosto z Grecji. Przepisy kulinarne, zdjęcia i codzienne greckie życie.czwartek, 23 stycznia 2014Musisz zjeść coś ciepłego bo zimno jest - tak zawsze
mówi moja babcia. Chyba skądś to znacie :)Dziś więc publikujemy idealny przepis na danie które Was rozgrzeje - zupę
fasolową. Przepis na danie proste, smaczne i pożywne.Składniki:1/2 kg
suchej fasoli (średniej wielkości)4 średnie
marchewki2
cebule pokrojone w krążki1 i 1/2 filiżanki
soku pomidorowego1 i 1/2 filiżanki
oliwysól,
pieprz, pęczek
natki seleraprzygotowanie:
Fasolę moczymy w wodzie przez 24 godziny. Po wymoczeniu,
fasolę gotujemy i pierwszą
wodę odlewamy.
Fasolę uzupełniamy świeżą
wodą, dodajemy pokrojoną w krążki
marchewkę,
cebulę, posiekaną
natkę pietruszki,
sos pomidorowy oraz
oliwę. Przyprawiamy
solą i
pieprzem. Gotujemy do czasu aż
fasola nie zmięknie.