Wykonanie
:)Ciasto kruche :-1,5 szkl
mąki-
jajko- 1/3 kostki
masła- 2 lub 3 łyżeczki
cukru pudru- kilka łyżek
wodyPomarańczowa masa:-1/2
pomarańcza-
serek mascarpone-1/2 małego
jogurtu naturalnegoCiasto wyrabiamy i zawijamy w folie , wsadzamy do lodówki na około 30 min. W tym czasie przygotowujemy masę, z połówki
pomarańcza wyciskamy sok , dodajemy do soku
serek mascarpone i
jogurtu, można dodać też z 2 łyżeczki
cukru pudru, jak kto woli ;). Wszystko miksujemy. Z wyciśniętego wcześniej
pomarańcza ścieramy na tarce skórkę i do zmiksowanej już masy wsypujemy to. Wszystko mieszamy łyżką. Mase wstawiamy na dłuższy czas do lodówki żeby troszke stężała. Następnie zabieramy się za ciasto, rozwałkowujemy je i wykładamy na wcześniej posmarowana
maslem i orpouszona
bułką tartą foremke, pieczemy około 20 - 25 minut w temp 180 stopni, ciagle sprawdzając. Ciasto powinno się ładnie zarumienić. Gdy ciasto jest gotowe, trzeba je ostudzić i na zimny już spód od tarty wylewamy masę i dekorujemy
owocami!Przepis prosty , szybki i smaczny!! ;))) także polecaaam :)Napiszcie czy smakowalo ;)))