Wykonanie
            Składniki na małą tortownicę:4 
jajka4 łyżki 
maki tortowej4 łyżki 
mąki ziemniaczanej2 łyżki 
kakao niesłodzonegoszczypta 
soli1/2 opakowania 
proszku do pieczenia2/3 szklanki 
cukruSposób przygotowania: w jednej misce długo ubijamy całe 
jajka i 
cukier na gęstą pianę - ważne, aby jak najbardziej napowietrzyć masę - minimum 5 minut w drugiej misce mieszamy pozostałe składnikido ubitych 
jajek przez sitko wsypujemy sypkie składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżkąprzekładamy masę do małej tortownicy ( moja ma średnicę 24 cm)wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika ( 150 stopni docelowo) na 30 minut,po upieczeniu, ostudzeniu, kroimy 
biszkopt ostrym nożem na dwie lub trzy części i możemy smarować go masą, 
dżemem lub innym kremem np. nutellą :)
