ßßß
Skład:-1 jajko,-1szkl mleka,-1szkl mąki,-2 łyżki cukru,-garść wiórków kokosowych,-pół tabliczki ulubionej czekolady,-łyżka masła,-1/2 szkl mleka,-sok z połowy cytryny,-2 banany,Przygotowanie:Zmieszać razem mąkę, szklankę mleka,2 łyżki cukru, jajko i wiórki kokosowe. Masę wkładamy dolodówki na 15 minut- musi odsapnąć :DBanany obrać ze skórki, każdy pokroić na 4 części i skropić sokiem z cytryny.Owoce zanurzamy w cieście naleśnikowym ( ciasto musi być dosyć gęste) i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.Smażymy na złoto z wszystkich stron.Czekoladę łamiemy na małe kawałki, dodajemy masło i mleko.Rozpuszczamy na delikatnym ogniu.Powstałym sosem polewamy banany w cieście.