Wykonanie
Jeśli macie już dość zimy za oknem i tęsknicie za słońcem, ciepłem i świeżymi warzywami to pozostaje albo objadać się
czekoladą (polecam!), albo być fit i chrupać
sałatę, nastawiając się na szybką wiosnę. Tym razem postanowiliśmy przetestować czy aby zielono-fioletowo-biała
sałatka da radę przegonić zimę? Niestety, mróz nie odpuścił, ale jakoś w lepszych humorach kładliśmy się spać. Możliwe, że
zielenina postawiła nasze organizmy w gotowości na nadejście wiosny.To już 1..., 2..., 3... i ZIELONO-FIOLETOWO-BIAŁA
Sałatka ląduje na
stole:
sałataczerwona cebulasera fetaczarne oliwkizielony
ogóreksos vinegret:4 łyżki
oliwy3 łyżki
octu winnegozmiażdżony ząbek
czosnkusól,
pieprzWszystkie warzywa i
ser pokroić i wymieszać. Ilość i proporcje dobrać wg własnych upodobań.Na chwilę przed podaniem polać sosem.Smacznego ;-)