Wykonanie

Pieluchy na ziemi, na krzesłach, waciki w zlewie,smoczki 3- zgubione,kubraczki, spodenki, śpiochy w kuchni na blacie, w łazience...łeb jak sklep, w tle kołysanki Turnau i Umer...J. Kowalczyk jedzie, biegnie, a ja nie słyszę bo K. płaczeStanę się specjalistką w przygotowywaniu jedzenia jedną ręką- jednoręki bandyta w kuchni :) je zeli chodzi o kolor, to mówiłam- łeb jak sklep, więc wybaczcie drobne szaleństwo...

Zielony
budyń jaglanyPotrzebujecie:szklanka
kaszy jaglanej1,5 szkl
mleka roślinnego (lub zwykłego)0,5szkl mocno zaparzonej zielonej
herbatygarść liści
szpinakudo smaku
miód lub
syrop z agawybanan do dekoracji i kilka szt
migdałów też na górę do posypania
Kaszę przemyć
wodą kilka
razy. wsypać do garnka, zalać miksturą
mleka połączonego z green tea i ugotować. Gotować aż
kasza zmięknie, po drodze można dać
syrop i liście
szpinaku, ale
mozecie też zostawić to na koniec. Wszystko razem blendujemy na gładziutko i posypujemy
bananem z
migdałem. można użyć innych
owocków- smacznego :)aha! podawajcie gorący! pycha!