Pomysł na szybki obiad gdy w lodówce macie kilka produktów, mało czasu i apetyt na coś ze zdrową świeżą zieleniną :) W moim wydaniu był szpinak baby ale możecie go zastąpić rukolą, roszponką itp... według gustu i uznania.Składniki:2 szklanki mąki1 szklanka mleka2 jajka1 szklanka wody mineralnej gazowanej (koniecznie)50 g roztopionego masłasól według uznaniaNa nadzienie:szpinak babyzioła prowansalskiesos balsamicznyoliwa z oliwekSposób przygotowania:mąkę, mleko i jajka miksujemy na jednolitą masę za pomocą mikseradodajemy wodę mineralną i jeszcze przez moment miksujemy na niskich obrotach na patelni roztapiamy masło i wlewamy je do ciasta, mieszając do połączenia się składnikówsmażymy naleśniki (już nie dodajemy na patelnie tłuszczu!)szpinak delikatnie łączymy z oliwą, ziołami prowansalskimi i ewentualnie oliwkami oraz sosem balsamicznymnakładamy na naleśniki i składamy je na półwierzch naleśnika polewamy odrobiną sosu balsamicznego i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem