ßßß
Składniki:2 opakowania ciasta francuskiegokostka sera żółtegoszynka parmeńskaketchup3 ząbki czosnkuświeżo zmielony pieprzsól morskabazylia suszonaoliwaSposób przygotowania:rozkładamy jeden płat ciasta francuskiego i posypujemy go startym żółtym seremprzykrywamy drugim płatem i delikatnie dociskamy za pomocą wałkaciasto kroimy na paski o szerokości ok. 1 , 5 cmpołowę paluchów smarujemy ketchupem i kładziemy na nich szynkę parmeńskąpozostałe smarujemy oliwą, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz posypujemy solą, pieprzem i bazylią według uznaniakażdy paluch chwytamy za końce i skręcamy w spiralkęukładamy na blachę w 3-4 cm odstępachkażdy paluch smarujemy roztrzepanym jajkiempieczemy ok. 15 min. w 200 stopniach.