Wykonanie
Taste of tomato soup always reminds me of
home. My mum's version is the best of course, but I tried to experiment a little and added
mascarpone cheese and pesto. Combination worth trying!Smak zupy pomidorowej zawsze przypomina mi dom. Moja mama robi ją najlepiej, ale ja trochę poeksperymentowałam dodając
serka mascarpone I pesto. Warto spróbować!For 6 portions you will need:1 tablespoon of
olive oil1 onion - chopped4
tins od tomatoes1 l of chicken or vegetable stock1 tablespoon of balsamic vinegar1 teaspoon of brown sugar
mascarpone cheese - one tablespoon for each bowla little drizzle of green pesto (pesto )cooked pasta of your choiceNa 6 porcji potrzebne będą:1 łyżka
oliwy z oliwek1
cebula- posiekana4 puszki
pomidorów1 l
bulionu z kurczaka lub warzywnego1 łyżka
octu balsamicznego1 łyżeczka
brązowego cukruserek mascarpone - po 1 łyżce na każdą miseczkęodrobina zielonego pesto (pesto )ugotowany
makaronIn the large pan sweat onion on the
olive oil and add tomatoes. Cook for about 10 minutes. Add hot stock, balsamic vinegar and sugar and continue to cook for further 10 minutes. Turn off the heat and blend all ingreadients until all is creamy. Season if needed.Put pasta in the bowl, gently
pour the soup. Add in a spoonfull of
mascarpone cheese and drizzle around it with pesto.W dużym garnku szklimy
cebulkę na
oliwie i dodajemy
pomidory. Gotujemy ok 10 minut. Dodajemy
bulion,
ocet balsamiczny i
cukier i ponownie gotujemy ok 10 minut. Wyłączamy ogień i wszystko miksujemy na gładką kremową zupę. Doprawiamy do smaku.Na dnie miseczki wykładamy
makaron i delikatnie wlewamy zupę. Na wierzchu kładziemy łyżkę
serka mascarpone i skrapiamy wszystko pesto.Smacznego!