ßßß Cookit - przepis na Francuskie zielone ślimaczki

Francuskie zielone ślimaczki

nazwa

Wykonanie

Składniki:
ciasto francuskie (gotowe, dostępne w marketach)
2 jaja
kilka plastrów szynki
ser żółty
szpinak
koperek świeży
Mrożony szpinak ugotować, na koniec dodać ugotowane na twardo i posiekane jajo i wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować wcześniej przygotowanym i przestudzonym szpinakiem, wyłożyć plastrami szynki i posypać startym na tarce serem. Całość doprawić według uznania. Ja użyłam soli, pieprzu oraz oregano. Ciasto z nadzieniem zwinąć w rulon i pokroić w około 1-1,5cm plastry. Gotowe ślimaczki
ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każde posmarować roztrzepanym jajem wymieszanym z drobno posiekanym koperkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 15 minut na złoty kolorek.
Źródło:http://kulinariat.blogspot.com/2013/08/francuskie-zielone-slimaczki.html