Wykonanie
Gotowe cisto francuskie to doskonały wynalazek dla zbieganych i nie tylko. Można szybko wyczarować jakieś przekąski lub dania główne. Wystarczą niewielkie dodatki , by zrobić coś pysznego. Proponuję dzisiaj przekąskę z
ciasta francuskiego. wprawdzie podczas pieczenia sakiewki trochę się rozeszły, ale smak doskonały. Sakiewki powstały przy okazji pieczenia
ciasta francuskiego z
filetem drobiowym i
szpinakiem Przepis TU



SKŁADNIKIjeden płat
ciasta francuskiegoszpinak połowa porcji12 dag
sera żółtegopapier do pieczenia
jajko do smarowaniaWYKONANIECiasto dzielimy na małe kwadraciki układamy łyżeczkę
szpinaku, przykrywamy
serem żóltym.

Zwijamy tworząc na górze tzw. sakiewkę, układamy na blaszce smarujemy rozmąconym
jajkiem

Pieczemy w temperaturze 200 stopni ok 20 minSMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.