Marynaty marynaty...Marynaty powodoją, że nasze mięso będzie soczyste, i pełne smaku, a o to właśnie chodzi!Ja się bawię smakami i dodatkami do tego specyfiku, podstawą jednak zawsze jest oliwa i ocet lub cytryna.Tak też kilka dni temu powstała ta oto marynata do kurczaka. Mozecie jej uzyć do mięsa grillowanego lub upiec w rękawie.składniki na około kg. części kurczaka3 łyżki oliwy2 łyżeczki octu balsamicznego1-2 łyżeczki miodu1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowegosólłyżeczka ostrej papryki w proszkułyżeczka słodkiej papryki w proszkudobrze posiekany ząbek czonku (roztarty)łyżka suszonej szałwiłyżeczka oreganołyżeczka rozmarynuprzygotowanieWymieszać dokładnie wszytko w misce, posmakować, musi być słodko -kwaśna, ostra i słonawa.Teraz wystarczy naciąć mięso, wsmarować marynatę i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.Więcej o mięsię w następnym wpisie!Bona Apetita!