Wykonanie
Naszło mnie na pyszną sałatkię i wykombinowałam z tego co znalazłam w lodówce.Mówię Wam jest cudna!Możecie ją odchudzić podając z gotowaną, lub grillowaną
piersią z kurczaka.
składniki dla 2 osóbpęczek
szparagówsałata lodowapierś z kurczaka3
jajkasólocetbułka tarta - do panierki
kurczakaolej rzepakowy do smażenia piersi
ser pecorino
kopereksos holenderskiprzygotowaniePierś dzielimy na mniejsze płaskie kawałki, nie rozbijamy jej. Obtaczamy w rozbełtanym
jajku i
bułce tartej, smażymy.
Szparagi obieramy, kroimy na 3 cm kawałki, gotujemy al dente.Przygotowujemy
sos holenderski . Przygotowujemy
jajka w koszulce.
Sałatę płuczemy i rozdzieramy na drobniejsze części, na niej układamy
szparagi, piersi kroimy w plastry, układamy, dodajemy
jajko, polewamy sosem i dekorujemy
koperkiem.
Bona Apetita!