Wykonanie
Zrobiliśmy sobie niedawno troszkę dłuższy spacerek w piękny, letni dzień.

Po takim piętnastokilometrowym spacerku człowieka łapie apetyt, więc trzeba ugotować coś ,,szybkiego".Na dwie porcje szybkiego spaghetti potrzeba:1/2 opakowania
makaronu spaghetti1/2 opakowania
przecieru pomidorowego2
cebulegranulat
sojowy (ok. 50 gram)dużo
oreganoPrzygotowanie:
Makaron wrzucamy do osolonej, gotującej się
wody i gotujemy tyle minut, ile jest podane na opakowaniu. Granulat
sojowy zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po około
trzech minutach.
Cebulkę i granulat podsmażamy w osobnych naczyniach. Granulat można podsmażyć z odrobiną
sosu sojowego bądź aromatem
dymu wędzarniczego.
Cebulkę mieszamy z granulatem, dodajemy
przecier pomidorowy, podgrzewamy wszystko razem i obficie przyprawiamy
oregano.Już:

Dodatkowo zaleca się uzupełnienie mikroelementów szybkim
piwem :)Za surykatkę dziękuje sąsiadce- też ma fajnego bloga kulinarnego .