Wykonanie
Zapraszam Was na kolejną (poprzednią znajdziecie tutaj) odsłonę tego cudownego tworu: hummus z dodatkiem świeżej
kolendry i
cytryny. Bardzo aromatyczny.Wspaniały jako pasta do
chleba,
krakersów, czy też jako dodatek do świeżych warzyw (polecam
seler naciowy, paski
papryki czy słupki z
marchwi). Sposób na zdrową i sycącą przekąskę.puszka
cieciorki (ok. 220 g po odsączeniu)3 płaskie łyżki pasty sezamowej tahinisok z 1
cytryny1-2 łyżki
oliwy z oliwek extra virgingarść listków świeżej
kolendryduży ząbek
czosnkupieprz i
sól do smakuok pół szkalnki
wody (opcjonalnie)

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i mielimy na gładką masę. W razie potrzeby, jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodajemy odrobinę
wody. Hummus serwujemy skropiony
oliwą z oliwek. Doskonały również do lunchboxa:) Pełnowartościowe, pyszne jedzonko, które syci na długo. Wypróbowałam w pracy i szczerze polecam!