ßßß Cookit - przepis na Sałatka z fasolki szparagowej, siemienia lnianego i kolendry

Sałatka z fasolki szparagowej, siemienia lnianego i kolendry

nazwa

Wykonanie

Fasolka szparagowa w mniej tradycyjnym wydaniu.
Fajnie chrupie, miła odmiana po dużej ilości fasolki sauté, zjedzonej w tym sezonie ;)
Składniki (dla 4 osób):
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- 3 łyżki siemienia lnianego (najlepiej uprażonego - na suchej patelni teflonowej, małym ogniu, pod przykryciem)
- 1 łyżeczka mielonej/świeżej kolendry
- sok z ćwiartki cytryny
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- sól, pieprz do smaku
Odciąć brzydkie końcówki fasolki szparagowej, ugotować (ok.15-25 min) . Pokroić w części długości ok. 3 cm, wrzucić do miski, dodać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można schłodzić przed podaniem.
Źródło:http://cornerwithrecipes.blogspot.com/2012/08/saatka-z-fasolki-szparagowej-siemienia.html