ßßß
Cookit - przepis na Kasza jaglana po indyjsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kasza jaglana po indyjsku
Składniki
Kasza jaglana
Szpinak mrożony
Mleczko kokosowe
Curry
Czosnek
Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz
Wykonanie
Kasza jaglana
trochę inaczej. Dla mnie jest to samodzielne danie, ale śmiało taką
kaszę
można podać zamiast
ziemniaków
czy innej
kaszy
.
3/4 szklanki
kaszy jaglanej
250g
mrożonego szpinaku
puszka
mleka kokosowego
1 łyżka
curry
ząbek
czosnku
pół łyżeczki
gałki muszkatołowej
sól
,
pieprz
Kaszę
najpierw musimy wyparzyć, następnie zalewamy
wodą
(1,5 szklanki) gotujemy, aż wciągnie całą
wodę
,
potem
solimy.
Szpinak
wkładamy do garnka rozmrażamy na małym ogniu, dodajemy
curry
. Gdy
szpinak
się rozmrozi dodajemy posiekany ząbek
czosnku
i
gałkę muszkatołową
. Odstawiamy z ognia. Później dodajemy
mleko kokosowe
i
kaszę jaglaną
, ewentualnie możemy jeszcze dodać
soli
i
pieprzu
, podgrzewamy i gotowe.
Źródło:
http://littlemissgarlic.blogspot.com/2012/05/kasza-jaglana-po-indyjsku.html
Przepisy powiązane
Kokosowa kasza jaglana z dynią i szpinakiem
Kokosowa kasza jaglana z dynią i szpinakiem
Kokosowa kasza jaglana z dynią i szpinakiem
Kokosowa kasza jaglana z dynią i szpinakiem
Kokosowa kasza jaglana z dynią i szpinakiem
Składniki powiązane (0)