ßßß

kapusta pekińskapaprykaogórek konserwowycebulacieciorka w puszceszczypiorek2 ząbki czosnku3 łyżki oleju lnianego2 łyżki sosu sojowego1 łyżka octu balsamicznegoOd liści kapusty pekińskiej musimy odkroić białe twarde części. Następnie zielone części wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na kilka minut, aż zmiękną.Cieciorkę, szczypiorek, czosnek, olej, sos sojowy i ocet blendujemy na gładką masę. Paprykę, ogórka i cebulę drobno kroimy. Kiedy odsączymy już liście kapusty rozkładamy je na środek dajemy łyżeczkę pasty z cieciorki i trochę pokrojonych warzyw, a potem zawijamy, tak aby warzywa nie wypadały. Oczywiście zamiast papryki i ogórka możemy użyć dowolnych warzyw, ja akurat miałam w domu takie.